Telefonjour – alltid öppet  0660-22 06 08

Begravningen

Det är mycket att tänka på när någon avlider. Vi erbjuder flera olika tjänster så att du skall känna dig trygg och du får hjälp med allt som behöver förberedas. I god tid innan begravningen går igenom era önskemål om hur den ska se ut, vilken musik som ska spelas, vilken slags ceremoni det ska vara och så vidare.

Vi ordnar tryckning av program, så att alla ska kunna följa ceremonin. Programmet blir ett värdefullt minne efteråt, även för de som inte hade tillfälle att komma på begravningen.

Vår ambition är att varje begravning ska finnas kvar som ett vackert minne för alla som deltar.

På begravningsdagen

Innan begravningsceremonin börjar finns vi från begravningsbyrån där för att se till att kistan kommer på plats, liksom alla dekorationer, program och extraljus mm.

När gästerna anländer till begravningen ser vi till att de blir väl omhändertagna och anvisas var de ska sitta och informeras om vad som kommer att ske.

Efter begravningen får gästerna hjälp med att ta sig till minnesstunden om en sådan är planerad. Vi ser också till att blommorna läggs ut på graven eller i kransgården.

Om kremering är vald transporteras kistan till krematoriet av begravningsbyrån.

Efter begravningen

När begravningen är över sammanställer vi material till ett vackert minnesalbum, där hela begravningen med ceremoniprogram och namn på medverkande finns med. Liksom en förteckning över dem som har hedrat den döde med blommor eller minnesgåvor.