Telefonjour – alltid öppet  0660-22 06 08

Hur gör jag nu?

Att mista en nära vän eller anhörig är en av livets mest omvälvande händelser. Det är därför helt naturligt att känna sig osäker och orolig. Ett bra råd är att du inte behöver ha bråttom. Det här är inte en situation som man kan behärska på samma sätt som vardagliga saker i livet.

Ta kontakt med anhöriga och vänner

Bland det första du bör göra är att kontakta anhöriga och vänner och meddela vad som har hänt. Var samtidigt inte rädd för att be om hjälp och stöd. Det är en förmån att ha några som man kan prata med och dela sorgen med. De flesta brukar också bli tacksamma om de kan bidra på något sätt, till exempel med så vardagliga saker som att handla och laga mat.

Tveka inte att kontakta oss

Mycket av det som känns allra tyngst att ta tag i får du hjälp med av oss på Höga kusten Begravningsbyrå. Vi har lång erfarenhet av begravningar och vet vad som måste göras. Att vi är auktoriserade av Sveriges Begravningsbyråers Förbund är ytterligare en garanti för att du får rätt hjälp. Och, inte minst, du ska känna att vi finns till din hands när du behöver oss.

Svar på dina första frågor

Vill du ha mer information om vad som behöver ordnas inför en begravning har vi tagit fram skriften ”Hur gör jag nu”. Här hoppas vi att du får svar på dina första frågor. Du är också välkommen in och hämta den hos oss på Höga kusten. Begravningsbyrå